به گزارش «قدس آنلاین»، اکبر رنجبرزاده در حاشیه جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران، در خصوص جلسه غیرعلنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: دولت عربستان به ایران اعلام کرده که مثل سالهای قبل میتوانید حجاج را اعزام کنید، سازمان حج و زیارت نیز اعلام کرده است که جمهوری اسلامی مثل سالهای قبل اعزام زائران برایش مقدور نیست، بلکه برای اعزام زائران باید هیأتی جهت مذاکره به عربستان بیاید، تا بتوانیم ضمانتهایی برای حفظ سلامت، امنیت و عزت زائر ایرانی در عربستان بگیریم.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: عربستان در ابتدا اعلام کرده است که جمهوری اسلامی میتواند مثل سایر کشورها در مراسم حج حضور یابد، در ابتدا ایران نپذیرفته و نهایتاً آنها بالاخره پذیرفتهاند که شروط جمهوری اسلامی را قبول کنند.
وی در تشریح شروط جمهوری اسلامی جهت حضور زائران ایرانی در مراسم حج گفت: طرف عربستانی قبول کرده که در مورد سلامت و امنیت زائران به ایران ضمانت بدهد و برخوردی در شأن با زائران ایرانی داشته باشد؛ این شروط توسط طرف عربستان پذیرفته شده و به صورت کتبی، ابلاغ و توافق شده از لحظه ورود حجاج ایرانی به فرودگاه تا خروج از کشور عربستان، شروط ایران پذیرفته شود. بارها کتبی و شفاهی اعلام شده که عربستان ضمانتهای لازم برای حفظ حرمت زائران ایرانی را میدهد تا بتوانند تمام مراحل و مناسک حج را به جا آورند.
رنجبرزاده اظهار داشت: فقط در برگزاری دعای کمیل در محیط باز اعلام کردند به لحاظ تهدید امنیتی داعش، امکان تأمین امنیت مراسم دعای کمیل در مسجدالنبی وجود ندارد؛ بنابراین مقرر شده دعای کمیل در اماکن سربسته برگزار شود تا امنیت زائران تأمین شود.
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مراسم برائت مثل گذشته با بلندگو برگزار خواهد شد و هیچ تغییری در برنامههای ایران وجود ندارد.
وی در خصوص برگزاری حج عمره نیز گفت: حج تمتع، حج واجب است و عُلما نظر دارند و به لحاظ شرعی هم ممانعت بدون دلیل مشکل است؛ لذا وقتی شرایط فراهم شده است، عملاً حج انجام میشود. به لحاظ فقهی نیز توضیحی دادهاند که باید حج برگزار شود، اما در مورد حج عمره اعلام کردند که فعلاً اصراری وجود ندارد؛ اول باید ببینیم دولت عربستان به چه شکل تضمینهای خود را اجرا میکند تا در مورد حج عمره تصمیم بگیریم.
طرف سعودی پذیرفته است که تحقیق درباره فاجعه منا آغاز شود
رنجبرزاده در خصوص پرداخت دیه شهدای فاجعه منا اظهار داشت: مسئولان سازمان حج اعلام کردند دیه شهدای واقعه جرثقیل در مسجدالحرام پرداخت شده است، اما جمهوری اسلامی اعلام کرده که باید دیه شهدای منا نیز پرداخت شود اما هنوز طرف عربستانی نپذیرفته است؛ زیرا پذیرش پرداخت دیه به زائران ایرانی موجب پذیرش قصورات عربستان در این فاجعه میشود.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: ما دلایل مستند بسیاری داریم، با ۸۰۰ نفر از زائران صحبت شده است، گزارش ها و اسناد زیادی وجود دارد که قصور از ناحیه دولت عربستان بوده است؛ مقرر شده در این موضوع نیز تحقیق و بررسی صورت گیرد و بعد هم برای پرداخت دیه این عزیزان اقدام شود.
وی خاطرنشان کرد: طرف سعودی نگران پذیرش قصورات خود است و طرف ایرانی نیز دارای مستندات بسیاری است؛ بالاخره عربستان پذیرفته است مسیر تحقیق و بررسی در این موضوع آغاز شود.
نظر شما